Toppmeny

Så arbetar vi – Information

Wikipedia i utbildning
Exempel på broschyr: fallstudier
för Wikipedia i utbildning.

För att det ska vara så lätt som möjligt att börja bidra till våra projekt har Wikimedia Sverige genom åren producerat en mängd informationsmaterial, både egenskapat material såväl som material vi översatt från andra språk. Detta finns så klart online, men vi har även tryckt informationsmaterial som vi tar med oss på våra event och som vi gärna kan skicka till dig om du vill organisera någon form av evenemang med anknytning till något av våra projekt. Skicka ett email till info@wikimedia.se och berätta vad du ska använda materialet till och hur mycket material du behöver.

TYPER AV INFORMATIONSMATERIAL

Tryckt material – Tryckt material går att dela ut på olika event och under åren har Wikimedia Sverige producerat åtskilliga foldrar, affischer och annat marknadsföringsmaterial som vi tryckt upp, du kan hitta dem här.

Instruktionsfilmer – Instruktionsfilmer är ett enkelt sätt att presentera och visa hur man kan bidra till våra projekt. En serie filmer om hur man kan bidra med material till Wikimedia Commons producerades under 2013 av volontären Carla Mantilla. Du kan läsa om detta här samt titta på filmerna, en av dem finns nedan.

Wikis – Wikis är vad vi använder i vårt dagliga arbete och utöver att allt vårt tryckta instruktionsmaterial självklart även finns tillgänligt online har vi även utvecklat flera övningar och andra texter som finns på våra olika wikis. Kolla till exempel det här kursen för pedagoger om Wikipedia i utbildning.